In Nederland uit en alle stad- en regiosites stoppen per 1 januari 2018.

Lang, lang geleden begon het allemaal met de website inutrechtuit.nl. Met top 3 posities op zoektermen als 'restaurant Utrecht' en 'uitgaan Utrecht' was er aan bezoekers geen gebrek. Ondertussen is de techniek van de websites sterk verouderd en we hebben besloten hier geen verdere investeringen in te doen. Tegenwoordig zijn er vele uitgaan-, restaurant- en dingen-doen-websites en is deze website in onze ogen overbodig geworden.

Bedankt voor het aanmelden van alle leuke tips en het bezoeken van de websites!

Het team van In Nederland uit

- De Kogelvanger -

Galderseweg 55, Breda
Frans
De Kogelvanger. De Kogelvanger ligt tussen het Markdal en het Mastbos, 5 minuten van het centrum van Breda en 5 minuten van België vandaan. De ideale omgeving om uw vrije tijd door te brengen. Of om heerlijk te genieten van het uitzicht onder het genot van een hapje en/of een drankje.
Geschiedenis. Natuurgebied De Kogelvanger. Tegenover onze locatie bevindt zich het prachtige natuurgebied De Kogelvanger. Voor de hoge wal die vroeger diende als Kogel opvanger van het militair oefen terrein, ligt een Houtvijver. Deze vijver wordt gebruikt voor het ‘inwateren’ van boomstammen. Dikke stammen van dennen of eiken worden gekapt en in de vijver gegooid en blijven daar één tot twee jaar drijven. Door het ‘wateren’ trekt het hout niet krom en kunnen insecten de stam niet aantasten.

In de vijver, bevinden zich mooie lelies en er leven schildpadden en verschillende soorten libellen, kikkers en salamanders.

Markdal
Eind jaren zestig van de vorige eeuw is de rivier Mark gekanaliseerd. Dit gebeurde om wateroverlast te voorkomen. Ook de landbouw had er veel baat bij. Sinds 2004 meandert de Mark weer. En is het Markdal een natuurontwikkelingsgebied met volop mogelijkheden om te wandelen en te fietsen.

Het Mastbos
Het Mastbos, de trots van Breda is tevens het oudste cultuurbos van Nederland. Dit aan de stadsrand grenzende bos heeft mooie lange statige lanen met eeuwenoude beuken, vijvers en vennetjes. Als je hier wandelt waan je je in een koninklijk sprookje. Diep in het bos kunt u zich nog laten verrassen door reeën, vossen, spechten en eekhoorns.

Ginneken
‘t Ginneken heeft een compacte en gezellige oude dorpskern. De woningbouw is grotendeels van voor de tweede wereldoorlog. Het Ginneken staat bekend om zijn sfeer en gezelligheid.

Speelbos Boeverijen voor de kinderen
In het Mastbos ligt een speel-en avonturenbos speciaal voor de jeugd. Hier kunnen ze zich uitleven in de natuur, met materialen uit de natuur en hun eigen fantasie. Je kunt er onder andere hutten bouwen, ravotten, heksje of indiaanje spelen, touw slingeren, in bomen klimmen, touwbruggen oversteken, etc.…

De kasteeltuinen van Bouvigne
Het uit de 17de eeuw gebouwde Kasteel Bouvigne ligt als een vierkantblok in zijn gracht, met prachtige stijltuinen als decor. Deze tuinen, Franse, Engelse en Duitse, zijn op werkdagen van 9:00 uur - 16:00 uur gratis toegankelijk voor bezoekers.
Sfeer & interieur. Kogelvanger jazz. Ieder 1ste zondag van de maand organiseren zij voor de liefhebbers een live jazz concert.
Keuken & kaart. In Grand café Kogelvanger wordt volgens traditionele wijze gekookt. Al onze ingrediënten worden zorgvuldig uitgezocht en met veel zorg bereid.

De stijl van koken is terug te vinden in de Frans en Italiaanse streken met een Spaanse twist. De vegetarische en kindermenu’s zijn onderscheidend.

Grand Café De Kogelvanger heeft als maandmenu een 3 gangen keuze menu met een uitgebalanceerde smaak voor iedereen. Dit menu bestaat uit 3 keuzes per gang, voor maar € 24,50
Recensies. Groepen & gezelschappen. In het café kunnen we zowel grote (200 personen) als kleine groepen ontvangen. Onder het genot van een drankje willen zij graag de mogelijkheden van de locatie met u doornemen.
Telefoon: 076-5653338
Website: http://www.dekogelvanger.nl

De Kogelvanger, Galderseweg 55, Breda
Alle dagen van 8.30 tot 21.00